středa 9. října 2013

eM otestovala: Hyaluronové sérum Nobilis Tilia



Zdravím Vás milé čtenářky (i čtenáři, pokud zde nějací jsou :-),

dnes mám pro Vás recenzi nedávno avízovanou ve článku, co právě testuji. Myslím, že nadešel ten správný čas, se s Vámi podělit o své zážitky s hyaluronovým sérem od NT. 




Všimla jsem si, že Vás dost zaujalo, tak dneska to bude podrobný výklad i se zamyšlením...

Proč se zamyšlením? Protože Vám zde napíšu nejen moje subjektivní zážitky s tímto přípravkem, ale uvedu i pár článků, na které jsem narazila, když jsem hledala nějaké ty teoretické poznatky o kyselině hyaluronové. Vybrala jsem schválně dva články, jeden i s opačným názorem, abyste si mohli udělat na základě všech těchto informací svůj vlastní názor. 
Od toho tady přece jsem - informovat, ne dělat neplacenou reklamu.
Protože, i když je toto sérum novinka firmy Nobilis Tilia, já tady nechci působit jako nějaký marketingový tahoun na tento výrobek. Za prvé jsem si ho sama koupila a nedostala zdarma a za druhé s dalšími výrobky NT nejsem tak obeznámena (toto je můj druhý přípravek této značky), abych tady chtěla dělat nějakou reklamu...
V tomhle ohledu si říkám, že firmy, o jejíchž výrobcích píšeme pochvalně, k tomu přicházejí jak slepí k houslím. Já něco pochválím a šup už jim naskakujou tržby a co mám z toho já? Nic. :-)))
Nééé, já mám z toho to, že si tady píšu s Vámi a především pro Vás spotřebitelky a uživatelky.
Až příliš si totiž uvědomuju, jak zoufale kosmetický (i přírodní kosmetický) a farmaceutický průmysl hřeší na naše touhy a na to, že nemůžeme leckdy dosáhnout na správné informace. Nechci si hrát na žádnou kosmetickou policii, na to nemám vzdělání ani nervy, ale chci důsledně dodržovat na svém blogu to, že o čem píšu, to zkouším na vlastní kůži. A informace Vám chci podat co nejvěrněji, i když to bude óch a ách...
Takže dost úvodních keců. Dyť mě znáte, ne :-)

Hyaluronové sérum Nobilis Tilia

Co o něm píše výrobce si můžete klíďo přečíst na stránkách Nobilis Tilia,  to Vám tady tlumočit, myslím, nemusím...
Používám tohle sérum tři týdny, někomu to může připadat málo, někomu moc - mě akorát na to popsat svoje zážitky. 
Koupila jsem si 50 ml balení v akci, díky níž jsem ušetřila na poštovném, což se počítá...
20 ml koupíte cca za 240 Kč, 50 ml za 299. Podle mě je ta cena vytvořena tak, abyste si pomyslely to co já, že je lepší si koupit rovnou to větší balení. :-)


čichová zkouška kocourkova :-)

Sérum je v poměrně vysoké lahvičce z fialového skla.



 Velmi chválím tento vynález NT, protože aby se uchovaly především vitamíny a biologicky prospěšné látky, tak by séra a oleje měli být převážně baleny v neprůhledných lahvičkách...



Sérum je průhledná hustá tekutina lehce gelové konzistence. Nabírá se hygienickým kapátkem, to opět oceňuji. Mám kapátka hodně ráda. Kromě toho, že nesaháte tlapičkami do výrobku, čímž ho časem můžete kontaminovat, tak je to i úsporné z hlediska, že si prostě naberete kolik chcete a zbytečně  drahým výrobkem neplýtváte. 

Vůně séra:
Řeknu Vám, téměř ji na pleti nevnímám, zaregistrovala jsem vůni až jsem si čichla k rukám po rozetření séra na pleti :-). 
Vůně je jemná sladká květinová - na pleti mě vůbec neruší.

Proč jsem si sérum koupila?
Sérum jsem si koupila, protože jsem potřebovala něco, co by mou pleť nejen na podzim hydratovalo a vyživilo, ale zároveň nazatěžovalo. Tzn. že krémy moc nepřipadají v úvahu, jenom lehounké fluidy či můj pěnový šípkový krém Ilcsi...(zatím, uvidíme až přituhne..), olejíčky mi zase nedodají moc hydratace a pleť šupinkuje.
 A už dlouho jsem chtěla vyzkoušet koncentrát právě s kyselinou hyaluronovou. Jak víte, ta teď strašně frčí. Je všude. (Opravdu je všude, především v našem těle a přirozeně). 
Ale kosmetický průmysl z toho zase udělal masivní mediální kampaň a dneska kde kdo cpe hyaluron do přípravků a vykřikuje cosi o věčném mládí - za šílené peníze podotýkám. No, ale cena za tohle sérum mi připadala přijatelná vzhledem k výkonu.

Účinky séra.
Samozřejmě jsem realista a nečekám ve svém věku zázraky. Být mi tak o 15 let méně, tak ještě možná na nějaký ten zázrak uvěřím. Ale musím celkově uznat, že jsem spokojená. Po těch několika týdnech užívání si libuji. Pleť je rozjasněná, nepotřebuji žádné zrcadélka v rozjasňovačích, aby mi uměle navodila zdravou pleť, prostě moje pleť se tak tváří. Pro mě je to známka, že pleť má vše, co potřebuje.
Samozřejmě moje pleť i nadále reaguje na hormonální výkyvy a semotamo příjde nějaká ta breberka nebo nenechavá eM rozvrtá něco, co se tváří divně, ale je to nevinné (a pak si to ta eM pěkně vyčítá :-).
Ale ani v tomto není sérum úplně bez účinku, kyselina hyaluronová totiž napomáhá hojení. Ano, mám pocit, že nemám problém s hojením. Ale pravdou je, že střídám na toto několik výrobků (hyaluron, Ilcsi řebříček olej a Calendula sérum NT), nebojím se je patlat na postižená místa a kůže velmi rychle reaguje obnovou...
Pro mě spokojenost.
Takže už jsem naznačila, že sérum kombinuji i s jinými výrobky, toto téma ještě rozvedu za minutku.
Při aplikaci séra totiž budete překvapené, jak okamžitě vsakuje do pleti - než řeknete HYALURON, tak je vstřebané. Sušenky se mohou lehce vyděsit, upozorňuji. Já jsem někde mezi - ani sušenka ani mastňák  a rychlost mě teda odrovnala. Myslím, že i mastné typy toto velmi ocení. 
Sérum nelepí, jak bývá u těchto koncentrátů zvykem - je to tím okamžitým vstřebáním - většina koncentrátů lepí jen po dobu než se vstřebají....

Takže z tohoto plyne, že sérum kombinuji s jinými přípravky podle nálady a potřeb mé pleti. 
Když má pleť divočejší období (způsobené hormony, stresem a neposednými ručkami) aplikuji na sérum řebříčkový olej - olej se aplikuje na vlhkou pleť, ale tady nic nevlhčím, šoupnu na sérum olej a jsem v klidu - žádné šupinky, nic...
(V budoucnu plánuji používat ještě šípkový olej plný antioxidantů. mmj)
Na den většinou používám na sérum výše zmíněný pěnový šípkový krémík - lehoučká záležitost. Bohužel, nastalo období častého smrkání a odnáší to pleť nosu a kolem nosu, tady si přimáznu krémem Natura Siberica na suchou pleť....
Na noc většinou používám jen sérum, pokud nemám pocit, že pleť potřebuje víc. Ráno se budím a pleť není vysušená ani matná, je hezky jasná.

Co se týče anti-age účinku:
Vrásky krásně hydratuje, takové ty jemné linky a vrásečky nejsou vidět, jsou velmi dobře vyplněné. Hlubší vrásky samozřejmě nezmákne, ale to mi nevadí. Vrásky jsou život vyrytý do obličeje. Kdo ho chce mít ve čtyřiceti vyhlazený jako mimino se musí obrátit na doktory. Já vrásky respektuji, díky nim prostě vypadám taková jaká opravdu jsem: něco jsem zažila, brečím, směju se... stárnu. No a co, ale základ je pro mě vypadat zdravě, ne mladě na dvacet, když stejně všichni ví, že mi dvacet není :-))
Už jsem nejednou psala, že anti-age účinek nejvíce pozoruju vždycky na dekoltu. Protože ten na Vás ten věk vyzradí kdykoliv, i když máte ksicht vyžehlený žehličkou :-)...Zde spokojenost, v rámci možností.
 Zatím tohle sérum dodává nejlepší anti-age účinek z toho mála přípravků, které jsem zkoušela....Zase, vrásky Vám to nevyhladí - není to žehlička, ale vyplní je hydratací, takže i když se ráno vzbudím s lehce pošramocenou kůží, tak přes den po aplikaci séra zvrásnění zmizí. Ale na sérum přes den aplikuji běžný denní krém Natura Siberica s SPF a na noc používám anti-age krém (Alverde s góji)....
Ještě doplním, že občas si dám sérum i na oční okolí a v pohodě, ale to jen občas, protože na oční okolí mám přímo výrobek oční sérum od Ilcsi..

Složení séra:
Voda, kyselina hyaluronová, panthenol, výtažek z přesličky, glycerin, sorban draselný (konzervant, používá se k potlačení plísní a mikroorganismů v přípravcích či potravinách), phenethylalcohol je aromatický alkohol (zde bude jádro pudla - pardon, vůně) vyskytuje se v přírodě v různých esenciálních olejích např. růže, ylang-ylang, pomerančové květy atd...




No tak to je asi vyčerpávající pojednání o hyaluron séru, co se týče mých zážitků.
Pokud máte ještě náladu číst více nebo k vytvoření vlastního názoru chcete ještě další info, doporučuji si přečíst články dole. 
První je přeložený článek ze zahraničních zdrojů a druhý článek jsem našla v časopise Aromka Karla Hadka č. 2/13 (odkaz na celý článek je přiložen). Cituji z něj tady jen úryvek o hyaluronu.
De fakto se v něm říká, že ve výrobcích pana Hadka žádný hyaluron nikdy neuvidíme, protože on ho nevidí  prospěšným pro pleť a účinky spíš nahrazuje lecitinem. Je pravda, že jsem třeba byla nadšená z toho, když jsem viděla jak výrobky pana Hadka obsahují užitečný lecitin, ale bohužel ne všechny výrobky jsou vhodné pro mou pleť či nosánek :-)....
Souhlasím ale s tím, co se ve článku říká, že pleť potřebuji hydrataci zevnitř. Ale to se velmi špatně reguluje, že si opravdu nejsem jistá, jestli je to samospásné - a to se opravdu snažím pitný režim poctivě dodržovat.
A že vnější bariéru narušujeme nevhodnou péčí? Určitě je to k zamyšlení....Ale kdo nad péčí o svou pleť uvažuje a troufám si tvrdit, že všichni, co čtou tento článek uvažují poctivě, tak se snaží o to nejlepší - jen snaha někdy nestačí...

Takže to je ode mě vše. Snad jsem Vám poskytla dost materiálu k přemýšlení a budu moc ráda, když mi napíšete, co si o tom myslíte, přikláníte se raději k názoru pana Hadka nebo toužíte hyaluron vyzkoušet....prostě pište, jak se Vám to líbilo nebo nelíbilo, diskutujte.... - proto je tento článek napsán :-)

P.S.:
Každopádně doufám, že mě nebude proklínat, když zrovna Vám třeba sérum vyhovovat nebude...kolik lidí, tolik pletí...

------

TROCHA HYALURON TEORIE NIKOHO NEZABIJE:


Kuk, co říká chytrá Wiki: Wiki/kyselina hyaluronová

http://www.contipro.com/contipro/hyaluronic-acid/hyaluronic-in-cosmetics
Kyselina hyaluronová (HA) se přirozeně vyskytuje v lidských tkáních (např.  kůže, vazivo, hlavní tepna, šlachy, ventil nebo synoviální tekutina), kde slouží jako organizátor pojivové tkáně a řídí vodní hospodářství. HA se nachází v obou vrstvách kůže - v dermis a epidermis, kde má funkci ochrannou, stabilizační a nárazuvzdornou. 
Celkové množství hyaluronanu v lidské kůži se odhaduje asi na jednu třetinu celkové částky HA v celém lidském těle. Jak stárneme, obsah hyaluronanu v kůži klesá, což může přispět ke ztrátě svěžesti, hydratace, vlhkosti a pružnosti v kůži a rozvoji vrásek. To se dá vyřešit přidáním komerčně vyráběné kyseliny hyaluronové do kosmetických prostředků. Jeho schopnost pronikat do pokožky a jedinečné hydratační a viskoelastické vlastnosti, zapřičiní že kůže změkne a obnoví se její elasticita a to je významný "protivráskový" účinek. 
Kyselina hyaluronová může být formulována v různých kosmetických přípravcích, jako jsou krémy, pleťové vody, séra, šampony, kondicionéry, koupelové oleje, rtěnky či balzámy na rty. Kosmetické prostředky obsahující HA mohou také chránit pokožku před UV zářením díky vlastnostem HA, které dokáží odbourávat volné radikály.
Přestože hlavní role hyaluronanu v kosmetice je vysoce efektivní zvlhčující krém, je to také ideální biomateriál pro lékařské a farmaceutické aplikace, pro jeho silnou biokompatibilitu, non-imunogenicitu a biologickou rozložitelnost. Fyzikálně-chemické vlastnosti HA závisí na velikosti jeho molekuly. 
Hyaluronová kyselina může být použita jako výplň pro odstranění vrásek v kosmetické chirurgii. Může být aplikována do dermis a zredukovat linky a vrásky v obličeji, jakož i starší jizvy po dobu delší, než když jsou použity běžné kosmetické přípravky. Poskytuje také lepší snášenlivost ve srovnání s použitím kolagenu.
Hyaluronan může být také podáván perorálně ve formě tobolek. Očekává se, že má trvalé účinky v udržení vlhkosti v kůži zevnitř těla.

http://www.karelhadek.eu/uvod-1/casopis/casopis-aromaterapie-2-2013?article-id=519

Kyselina hyaluronová (HA = hyaluronic acid)

HA tvoří jednu z hlavních složek mezibuněčné hmoty. Je součástí pojivových, epiteliálních a nervových tkání. Ve velkém množství se nachází v očním sklivci, synoviální tekutině a kůži. Rovněž tvoří slizovité obaly vajíček některých organismů. HA se začala nově využívat i v oblasti péče o zrak, jako lubrikační látka v očních kapkách nebo v roztocích na kontaktní čočky. Již v 60. letech 20. století se HA využívala k lokální léčbě popálenin a kožních vředů. Významné je využití HA k augmentaci v plastické chirurgii (vyplň vrásek, vtažených jizev, zvětšení prsou). HA se také užívá v přípravcích pro podporu hojení ran. Dobré výsledky byly zaznamenány v kombinaci s jódem při hojení chronických ran, diabetických nohou a bércových vředů. HA se používá v medicíně, kde se vysokomolekulární hyaluronan uplatňuje díky svým viskoelastickým a protizánětlivým vlastnostem. Užívá se především při léčbě nemocí kloubů. Kyselinu hyaluronovou ve výrobním procesu mohou produkovat geneticky změněné kmeny bakterií Escherichia coli. Dalším užívaným způsobem biotechnologické výroby je získávání kyseliny hyaluronové z buněčných stěn bakterií druhu Streptococcus zooepidemicus. Použití v kosmetice nachází proto, že jako polysacharid je tato složka hygroskopická. Tedy váže na sebe vodu. Bohužel, nemá přirozenou inteligenci, aby věděla, že po nanesení na pokožku by měla přestat vázat vodu na sebe a začít ji vázat na pokožku. Drahá součást „hydratačních krémů”, které však bohužel pokožku dehydrují.
Takže nevím, jak kdo, ale já mám jasno. Jedů máme okolo sebe dostatek, tak proč si jej dobrovolně mazat na pokožku nebo píchat v podobě injekcí do podkoží? A kyselina hyaluronová? Jistě dobrá, ale pokud si ji tělo vytvoří samo. Tam je totiž její místo, tam je potřebná. Není vhodnější se o ni starat od samého počátku? Podporovat pokožku, klouby, svaly, aby nedocházelo k její likvidaci v těle? Kožní film bychom měli opečovávat, vymazlovat, ne si jej ničit. Často slyším: „Trpím na sluneční alergii. Sluníčko má škodlivé záření. Mám pigmentové skvrny.“ atd. Nebudou mnohé kožní potíže způsobené nekvalitním kožním filmem? Naším ochranným kožním filmem, který vytváří naši vlastní ochrannou bariéru a který si dennodenně poškozujeme nesprávnou péčí? A klobásový jed na kůži? Pokud se nepletu, sama pokožka si ho nevytváří, takže tento jed tam nepatří. S trochou ironie nezbývá než dodat, že snad by bylo vhodné nabízet bolševníkový krém proti vráskám. Krásně se po něm opuchne, fakt všechny vrásky zmizí. Citlivější budou mít excelentně hydratovanou pokožku. Dokonce tak, že nebudou mít nouzi o puchýře…
Michaela Švorcová / m.s@karelhadek.eu


36 komentářů:

  1. Mně ten Hádkův konfrontační tón fakt vadí (a je jedno, jestli něco píše on sám nebo někdo od něj). Věci od něj mám ráda, myslím, že ve spoustě případů je to naprosto unikátní poměr cena/kvalita, ale prostě si pořád myslím, že pokud něco nechci používat/dělat, tak to můžu lidem sdělit nějak normálně...
    Btw.mně říkali, že to sérum se má dávat NA krém - děláš to tak nebo ho dáváš klasicky pod? A mohla bys to případně vyzkoušet, prosím? Já o něm hodně uvažuju, ale právě jen při užití na krém, protože jako normální sérum používám santal, občas na to prásknu ještě nějaké, co mám zrovna po ruce a dávat tři séra na sebe, to už by mi přišlo lehce úchylný...
    Díky moc

    http://omnia-m.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No přiznám se, že jsem z toho článku taky nebyla nadšená, zní mi až příliš hejťácky...a nejsem si jistá, jestli to právě spotřebitelkám nějak pomůže. I když Aromku asi nečtou zase davy :-). Přesně tak spousta jeho výrobků je fajn, ale na druhou stranu přes některé specifika u této kosmetiky se třeba taky nemůžu přenést, jako vůně atd...Poměr cena-kvalita určitě, ale zase přece nemá nikdo patent na vše...
      Říkáš sérum na krém? Hm, já ho dávám pod krém nebo pod ten olej. Určitě vyzkouším, jestli to bude mít nějaký jiný efekt či jestli to vrstvení "naopak" třeba právě udělá prostor pro další séra. Já se totiž třeba vrstvení sér vyhýbám.Mě už to příjde moc, protože sérum je koncentrát sám o sobě a když ho kombinuju s krémem tak mi to připadá dostatečné. Většinou séra střídám třeba na den jiné a na noc jiné atd... ale zase pokud máš tu léčivou biofázi tak je to zas jiná..Každopádně prubnu a podám referát.
      Nemáš zač Reni, já děkuju za komentář :-).

      Vymazat
    2. Hele, Reni, já jsem úchylná, když používám 4 séra?!!! =D Ty jo, na krém by se mi to taky zamlouvalo víc, zvlášť na azimu. ALe to mi pak v hlavě vyvstává otázka, jak je to s tím mrznutím vody a vysycháním pokožky za mrazů.. Jinak, pan Hadek má opravdu docela direktivní tón, stačí nakouknout do jeho úvodníků v každé Aromce. Odstřulje tak nejen politické dění, ale i většinu složek v jiné než jím vyráběné kosmetice a to mi trochu vadí. Je hodně podobný jako moje kosmetička - všechno, co nezná, je špatné.

      Vymazat
    3. eM: Tak já mám zas lepší pocit vrstvit různě působící séra, než na jedno sérum krém.. =D

      Vymazat
    4. Míšo myslím, že Ty úchylná nejsi v žádném případě :-), jasně tady mluvíme o biofázi, která si toto přímo žádá - jenže já v biofu nejedu, že...Se právě bojím, aby zas si ta moje pleť nestěžovala, že ji toho cpu moc a pak by to mohlo mít stejný efekt jako ultra výživný krém, který nesnesu. Nevím, ale vyzkouším, až nakoupím tu bazalku a calendulu, takže možná budeme společně úchylný všecky a bude nám dobře :-)
      Já si zas říkám, že když to vrznu na krém, tak jaký pak bude mít efekt ten hyaluron, který funguje v buňkách (aspoň tak to chápu) dostane se tam přes tu vrstvu? Hele vyzkouším a uvidím :-)
      Ano všimla jsem si, že p. Hadek řeší v úvodnících politiku, ale to mi nevadí, pokud má na to nervy a potřebuje vyslovit svůj názor klíďo, politika svinstvo je, ale právě nemám ráda to strašně kategorizování v oblasti kosmetiky, ono totiž málokdy je něco úplně černé nebo úplně bílé, všude jsou pro a proti...a pokud kritizuji něco co neznám nebo nepoužívám - to mi nepřijde profesionální, zvlášť když se tím živím. To že tady mudrujeme na blogu je věc jiná :-D

      Vymazat
    5. Holky, já jsem, jak možná víte, velká Hadkova fanynka, resp. fanynka jeho produktů, nikoli Hadka samotného, a to právě kvůli tomu jeho stylu, jakým ze všech lidí dělá blbce. A teď se Vám k něčemu přiznám. Dělám mu korektury a editaci textů v Aromce, a to je teprve vždycky nášup negativismu v té nejkoncentrovanější podobě, když musíte zhltnout všechny ty texty během jednoho víkendu...
      Přiznám se, že i díky tomu (a to by si měl pan Hadek uvědomit, že nejsem sama) se postupně od jeho produktů trochu odkláním a hledám i v jiných vodách. Protože ta energie tvůrce a výrobce chtě nechtě do těch vodiček přechází taky. A mně to prostě vadí. Jsou některé stálice, kterých se nevzdám ani za nic, taky si myslím, že má velké úspěchy s léčbou různých kožních defektů, ekzémů, lupénky atd., ale pro běžnou péči si chci najít i alternativy. Ten jeho dogmatismus mě prostě jako spotřebitele odrazuje.
      Jeden příklad za vše: Kamarádka si dovolila vznést dotaz, zda je ok, že je v oleji na opalování použita třezalka, když se o ní říká, že je fotosenzitivní (nebo fototoxická?). Pan Hadek, místo, aby byl rád za inteligentní dotaz a uvědomělou klientku, udělal z ní úplného debila s tím, že snad tvrzení založené na jeho dlouholeté zkušenosti by jí měly stačit...

      Vymazat
    6. Luci, tak já jsem samozřejmě byla hodně zvědavá na Tvůj názor, protože já vím od Romanky, že děláš korektury :-) (ale nikdy bych to sama neproflákla, ale když se přiznáváš, tak já taky :-D)
      Takže je mi jasné, že Ty máš největší povědomí o tom, jaké to je. Já se přiznám, že toto je moje první Aromka, kterou jsem četla a hned taková šupa, že jsem zůstala stát a říkám si, co to? A tak třeba ani nevím, že to je už běžný jev a že spousta lidí to odrazuje - jsem naivní... A mrzí to, chápu Tě, když říkáš, že energie tvůrce jde do vodiček - no jéjé, ta esence tam je. O to víc si myslím, že když se někdo pokouší o zdravý a přírodní styl, tak by to mělo být narvané pozitivními myšlenkami, ne? Toto přece léčí. A jak píšeš o přístupu k zákazníkům: teda to je drsný, protože třeba to o třezalce vím taky, a v létě ji vůbec nepiju :-)...Tohle mě mrzí, že někdo má věk a zkušenosti jako argument a nepřipouští jinou možnost a ani nechce...

      Vymazat
    7. No já se na to snažím koukat tak, že pan Hadek už má nějaký ten věk, a asi je normální, že někteří lidi jsou se stářím radikálnější a neurotičtější, ale zase znám spoustu krásných lidí, kteří čím jsou starší, tím jsou pozitivnější a zářivější...
      Jenže jak píšete výše, oni to od něj přebírají i ostatní přispěvatelé, a to mi přijde zbytečné, spíš by to naopak mohli trochu vyvažovat. No prostě mi to přijde hrozná škoda, protože pan Hadek jinak fakt umí.

      Vymazat
    8. Tak já beru biofázi jako jeden krok, bo se to doplňuje :-) Ale tři různý séra, zvlášť u přírodky, je nejen na hlavu, ale i o hubu a člověk si koleduje o nějakou reakci. Mě třeba dnes celý den pálí obličej jen proto, že jsem použila enzymatický peeling a pak na to dala BB (na sérum a krém), který obsahuje výtažky z grepu, takže taky trochu kyseliny...
      A ten Hadek přesně - taky mi ta agresivita a negativismus vadí natolik, že pokud to fakt není něco, co nemá konkurenci )pro mě třeba lecitinová maska), tak hledám jinde...

      Vymazat
    9. Tak je fakt, že podstata té biofáze, jak říkala pani na veletrhu je tři plus jedno sérum :-). Ale já mám pořád pocit, že tu biofázi celkovou zas tak nepotřebuju, a vybírám si jednotlivá séra, která mě zaujmou.. nejhorší pleť jsem měla začátkem léta, teď je to jakž takž normál...No u toho vrstvení se já hodně bojím té reakce, že se ta pleť splaší, naštve a je utrum, kolikrát mi nedocvakne, že si sice můžu dát samý dobrý věci, ale ty složky se můžou křížit. Enzyma od Ilcsi si dávám večer - pro jistotu a jak jsem z něho měla strach, tak dobrý, ale pak už dám na noc jen jednu věc....ale třeba BB mi dělalo poslední dobou strašnou paseku, tak jsem ho zahodila, ale už mám doma zase nové vzorky MMU, MU a BB Bourjois, tak zas budu po troškách pokoušet štěstí...ale teď v období hormonální vypjatosti si to vůbec netroufám, to chodím kolem svého ksichtíku po špičkách :-). S tím Hadkem mě to dost mrzí, protože třeba ingredience na takové to domácí míchání má za skvělé ceny, to nakupuju hlavně u něj a pár věciček mě tam taky baví - jo tu lecitinovou masku bych chtěla taky vyzkoušet, ty lecitiny celkově on umí a nikde jinde to moc není, ale zas kvůli tomu přece nemusí hned nazývat hyaluron jedem zvlášť když je to přirozená součást těla a má i lepší snášenlivost než kolagen, který byl jednu dobu hrozně "in" v anti-age....

      Vymazat
    10. Já normální BB nemůžu vůbec, jako efekt se mi líbí, ale můžu to skrz ty silikony mrsknout tak jednou týdně max. Ale mám právě na zkoušku REN a je to taková láska na druhý pohled, ještě nevím... Ale právě je v tom grapefruit a on mě docela dráždí, normálně mi to nevadí, je ho tam maličko, ale v kombinaci s tím aha peelingem už to asi bylo moc, no...

      Vymazat
    11. Taky se mi líbí ten BB efekt a jsem naštvaná, že jsem si vyhlídla ten
      BB Bourjois našla si složení na cosdna a tam žádný silikon, tak vykřikuju, že bych ho ráda, že vypadá dobře a pak si ho koupí tutto a ve složení silikony - no za trest ho mám doma :-), dostala jsem ho...a tak vyzkouším zas jednou ten efekt...ale denně to fakt nejde, okamžitě se mi ucpávají póry a to na to nijak zvlášť netrpím...
      Mě třeba hodně láká ten REN. Přemýšlela jsem i nad tím jejich retinolovým sérem, jestli to má smysl vrazit do toho 1500 nebo prostě tady tohle Nobilisí udělá podobnou službu..

      Vymazat
    12. Reni tak jsem to sérum vyzkoušela, jak jsi chtěla, i nad krém - efekt velmi podobný, rychle se to vsakuje i přes krém, roztírání v pohodě, myslím, že je to varianta a že to půjde tak i tak....ale třeba na hutnější krém na dekolt už to bylo trochu "patlání", ale na ten šípkový Ilcsi (nevím, jestli ho máš) tak tam to ta pleť vcucla okamžitě, protože i ten krém je pro mě takový lehký až skoro matuje....

      Vymazat
  2. Marcelko, děkuji. Byla jsem hodně zvědavá. Zjistila jsem, že moje pleť potřebuje hydrataci jako sůl, ale nějak jsem nemohla najít správného pomocníka v přírodě. Ty přípravky totiž většinou obsahují různé oleje a vitamíny atd., ale s tím si má pleť zatím neporadí a potřebuje jen tu vláhu. Zjistila jsem, že to je důvod proč moje pleť nedává bambucké máslo nebo třeba pleťové olejíčky. Fakt teď chce jen tu vodu. Kdykoliv plácnu něco výživnějšího, je v pasti. Hádkoviny, zvlášť lecitinové krémy, mám moc ráda, ale právě jsou moc nadupané a většinou někde pomáhají a někde zadělávají na paseku. Myslím, že toto sérum by mohla být dobrá cesta. Doplním jím ten krém z lékárny, který je moc fajn, ale to složení, a uvidím a třeba pak budu moci postupně přidávat i ty vitamínky a péči. Kačenka říkala, že by to tak mělo fungovat ;). A že je Hádek s největší pravděpodobností arogantní blbec, to soudí podle jeho psaného projevu spousta lidí :D. Nicméně ruce má zlaté!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelínko, Tys to s panem Hadkem tak roztomile napsala, že se snad nemůže urazit i kdyby to četl on sám =D Jinak, mám dojem, že právě pro alergiky a reaktivnější pleť má Hadek licitinové základy bez příměsi jakýchkoli vitaminů a složek..

      Vymazat
    2. Rádo se stalo Evelínko! Víš, já nechci působit jako alibista, ale od dětství mi říkali, že existuje jakási zlatá střední cesta a s věkem si to myslím ještě více. Já nemám ráda jakékoliv extrémní vychýlení na jednu stranu (ani na zelenou stranu přírodní ani na tu typickou chemickou....), kde už se lehce člověk může stát arogantním a působí tak, že jeho pravda je ta jediná.... To na mě prostě neplatí.
      Naprosto chápu Tvou potřebu vláhy, jsme na tom velmi podobně. Já myslím, že u mě ještě bude čas i na bambucké máslo (co si doma namíchám sama) i na lecitiny krémy pana Hadka, ale asi až uhodí mrazy. Teď opravdu už od léta bojuji s tím, že moje pleť nechce být příliš zatížená ničím (natož MU) - přesně ty výsledky, když jsem plácla něco výživnějšího au au, podkožáky a děs běs..
      Teď mám klid - klepu na dřevo! Když to třeba srovnám s loňským podzimem, tak jsem byla zoufalá a nevěděla co dělat, krémy nepomáhaly a pleť byla strašně vysušená tím ochlazením, teď nic takového neřeším (až na ten odřený nos od rýmy). Je fajn, že máš takovou skvělou konzultantku, která Ti pomůže orientovat se v péči...:-). Díky a měj se krásně!

      Vymazat
  3. Tak jsem na něj zvědavá. ;) Já jsem obecně zastánce velmi minimalistické péče, proto jsem až doposud žádná séra ani nic takového nepoužívala. S hydratací problém nemám, takže mě ani nic nenutilo. A prostě mi vadí ten pocit, že si na sebe naplácám několik přípravků přes sebe. Pak mi to přijde, že se tím pleť akorát zatíží a neví si s tím rady. A pak blbne. :)
    Zase samotné sérum na noc mi přijde málo výživné... Ne?
    Ale je fakt, že tohle sérum je takové lehounké, hned se vstřebá, a zas tak moc mi to nevadí. Ale když si ho nanesu a přes něj ještě nějaký olejíček, stejně cítím, že se to při aplikaci toho oleje tak nějak smíchá dohromady a mám z toho divný pocit...
    Na druhou stranu, už taky nejsem úplné mládě a je čas pomalu myslet na nějakou lehkou anti-age péči. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem zvědavá, co Ty na něj :-). Já asi minimalista určitě nejsem, ale už se snažíme s mou pletí domluvit, že nebudeme divočit a patlat páté přes deváté. Já už nejsem vůbec mládě a právě poslední rok zjišťuji, že pleť má nadstandartní požadavky a já nevěděla co s ní a séra mi tu péči hodně usnadnily. Ale pravda, s mícháním mám třeba taky problém, zatím nechci míchat účinky několika sér atd..(nejsem vycvičená biofází zatím :-) U tohohle mi vrstvení nevadí, vsákne se taky rychle narozdíl od jiných sér, co jsem měla, že ten pocit toho míchání nemám :-). Samotné sérum na noc dávám občas, když mám pocit, že jsem v poho a nepotřebuju víc. :-) On člověk by tu anti-age péči měl asi brát v potaz, ale zas nějak s mírou. Díky tomu, že mi není dvacet, a nějaké ty pokusy o anti-age probíhají, si myslím, že ta hydratace je alfa omega a pak vhodná výživa, ale pleť se nesmí "přežrat" :-) - je to docela umění najít si to svoje...

      Vymazat
  4. eM, co mi to děláš! další věc, kterou chci! o:))) S názorem na vrásky souhlasím, vybotoxované obličeje postarších dam jsou k smíchu, ale přibrzdit je něčím přírodním, na to slyším :o)
    Nedávno jsem k nákupu v Marionaud dostala vzorky YSL Forever Youth Liberator Serum. Při pohledu na složení jsem se málem potrhala smíchy.. voda první, no dobře.. ale dál alcohol denat. jako druhá složka a pak to jede dále z kopce.. silikony, akryláty, PEGy, tisíc složek, hnus a fuj.. A ani jsem se nepídila, kolik tenhle koktejl stojí. Vzhledem k tomu, že YSL asi dost.. Ze zvědavosti jsem to otevřela a vypadá to jako zředěný Biosilk. Což ve své podstatě tak trochu je. Netřeba asi dodávat, že na obličej jsem to nedala, taková blondýna zas nejsem.. :o)))
    Hezký den milá eM!

    OdpovědětVymazat
  5. :-))) Já měla nedávno v Sephoře podobný zážitek. Jako normálně tak asertivní nejsem, ale už delší dobu jsem v Sephoře cítila nutkavou potřebu pomstít Mitsuuko :-) Koukaly jsme s kamarádkou na ten zázračný peeling Sampar a snažily se vykoumat, čím to, že je tak úžasný - já ho tedy nezkoušela, ale ona ano a znám víc lidí, co na něj přísahají. Čímž jsme se dostaly k debatám o složení a sáhly po nějakém Biothermu za dva tisíce, já otevřela upatlaný kelímek (btw.jestli někdo znáte v Praze Sephoru, kde není vše upatlané, tak sem s ní, já to prostě nesnesu a nechápu, proč na Champs-Elysées, kde se tak tak protlačíte mezi lidma, mají všechno čistý). jakmile jsem do něj sáhla, přiřítila se prodavačka, ať do toho nesahám, že jen špachtličkou, proboha!!! Jsme se jí zeptala, jestli to myslí vážně, že do toho upatlanýho kelímku nemám sahat, jestli nevidí, jak vypadá. Se rozčílila, že někdo asi nasadil špatně víčko a kdesi cosi... Jsem se "omluvila", že mě tedy vážně nenapadlo, že do něčeho takového nemám sahat, paní konečně sklapla, nechala mi špachtli a šla si po svých. My tam ještě asi dvacet minut zkoumaly složení těch nejdražších krémů. Přiznám se, že jse to takhle detaině nikdy nedělala, bo tuhle kosmetiku už nějaký pátek nepoužívám a dokud jsem používala, složení mi bylo celkem jedno. Byla jsem docela v šoku - voda, alkohol, silikon...prostě minimálně prvních pět složek v tom krému stojí dohromady tak dvacet halířů, pak trocha chemie, pak stopové množství něčeho "zelenýho". Podotýkám, že jsme se probíraly zejména kategorií 2000+. Jako vážně, ať se na mě nikdo nezlobí. Já fakt nejsem z těch, kdo by řval, že u všeho drahýho platí člověk jen za značku, jsem spíš snob a 90% mých věcí je značkových a třeba hm, zara, mango a tak nepovažuju za značky vůbec, ale toto je fakt masakr. Já nedovedu u pleťovky posoudit, jestli šla kvalita po krizi dolů, ale vím to naprosto jistě u parfémů a oblečení, tam je ten rozdíl strašlivý. řekla bych, že asi není žádný důvod, proč by zrovna pečující kosmetika měla být výjimka, bohužel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reni, musím říct, že pocity pomstít Mitsuuko jsem měla taky, ale nějak u nás v Ostravě jsou celkem slušný a teď jsem byla v novém OC v Douglasu a skvěle jsem si tam pokecala o dekorativce,ale ten obchod je nový, je to znát...A abych řekla pravdu, mě vůbec neláká nakupovat v Sephoře péče, čumím tam hlavně na dekorativku, ale jsem právě ta potvora, co si to pak koupí na eshopu lacinějc :-). Ale jde o to, že sice nemám až tak na high-end ale jsem ochotna investovat do věci, kde poměr cena -.výkon a luxusní služba jsou vybalancované. Ale co se hrabu ve složení, a vybrala jsem si namátkou, co by se mi líbilo, ať to bylo Estee Lauder, Clinique, Clarins atd atd a hodila výrobek do cosdna-com a vyjelo mi složení, tak mě hned přestaly svrbět prsty a peněženka si oddychla, taky čtu především zahraniční stránky, kde dělají recenze ve velkém a vyhledávám si tam, co má která značka nejlepšího a spousta předražených věcí obsahuje prostě "levný shit" jak píšeš sama - jen se na to mrskne high-end cedule a je to..Takže já jsem vybíravá potvora, ale třeba sérum Estee Lauder Advanced Night Repair serum, má velmi dobré složení a je to jejich už klasika a nejlepší věc, a zas zbytek sortimentu v oblasti sér už je jen průměr se složkami, které najdeš všude....samej silikon, že si pak připadám jak umělá a ten pocit nesnáším, to si ty vrásky radši nechám :-). Ono asi šlo všecko tak nějak dolů a furt se mlží informace, tak i přírodka hřeší na to, že je trendy a člověk musí vybírat a přebírat, protože dneska se chce každý tvářit jako organic a bio, ale pak koukneš a složení nic, čistý bambucký máslo si koupím za pakatel, tak nevím, proč bych si ho měla kupovat pod nějakou značkou v hezký krabce...stejně tak mě štve lékárna - asi více než drogeška - kde lidi chodí kupovat v domnění, že tam jako koupí za ty prachy "léčivou kosmetiku" atd, a pak máš v šamponu na seborku na prvním místě SLS a jen 1% účinné složky..to mě rve asi nejvíce...

      Vymazat
    2. Milá Enko, promiň za to pokušení :-)) to víš, já neodolala a skočila po tom, tak jsem se musela o ten zážitek podělit...Velice Ti chválím Tvůj přístup ke složení a vzorkům, jak jsem psala výše, tyhle věci fakt v parfumerkách nekupuju, za těžce vydělaný prachy dostaneš průměrný až podprůměrný výrobek s high-end nálepkou. Nikde není napsáno, že ty dobrý věci musí být zákonitě drahý,ale ty dobrý aby fakt pohledal lupou člověk. Jen za kolik prodávají hyaluron. séra. Teď mi Martinka nedávno poslala odkaz na něco takového ať to posoudím, složení a tak a něco podobného tomuto Nobilisímu séru tam měli bratru za 1200 Kč, toš kradem nebo co....:-D

      Vymazat
    3. Ámen sestry :o)))
      Víš, eM, já jsem vlastně ráda, že ty předražené věci jsou takové srajdy, protože jsem ráda, že po nich netoužím, když na ně stejně nemám :o)
      A teda musím říct, že za tu dobu, co si fičím na blozích jsem se pěkně připovzdělala.. takový kroužek malý chemik pro velké holky.. jó, teď už si troufám nafoukaně tvrdit, že mě na vařené nudli neutáhnou.. čtu složení na kosmetice i žrádle a nestačím se divit.. nedávno jsme v práci vedly debatu (samé holky), že nám v jogurtech a tvarohu servírujou mleté broučky (barvivo karmín) a dost jsme se nasmály, v čem všem jsme ho našly.. a ne, nepozvracely jsme se, my něco vydržíme :o)))
      Tys byla ve Fukušimě v Douglasu? Holky jsou tam milé, snaží se.. A za dekorativku jsem furt ochotná ty prachy dát... občas.. :o))

      Vymazat
    4. Vy obyvatelé říkáte té mladé Karolíně Fukušima :-DDDD
      Tak to je pro mě novinka...! No byla jsem tam poprvé a připadala si jak Alenka v říši divů :-), hlavně že stará dobrá Ostravica, ve které jsem nakupovala jako mládě s mamkou je před demolicí....nechápu nic....staré město upadá a vedle se postaví skleněný palác.....
      Jo,jo, připadaly mi v tom Douglasu mnohem lepší než v Avionu, tam se děsím totiž vlézt, buď nic nevědí nebo mě straší svým zjevem :-)..Pravdu díš, za dekorativku taky prachy dám, respektive už jsem dala, tak si musím dát voraz a do parfumerek se můžu chodit leda vykecávat než zas najdu něco, co fakt musím mít - jako že toho mám ve wishlistu až až :-), ale prostě jsem si dala zákaz....Jo jídlo, taky to řeším, ale né vždycky, někdy mě přepadne hlad a přes něj nevidím na písmenka :-). Karmín jsou broučci??? - oj, ještě že jogurty moc nejím...Jen se stále divím, co jsou schopni lidi do sebe dostat za sr....y v jídle, koupit si za pár kaček párek či jogurt a myslet si, že to bude pochoutka, Razíme doma heslo, raději jednou za měsíc klobásku z masa než kilo mletých sr....k denně :-)) To mě těší, že ta blogosféra má takovou vzdělávácí moc, tak je to dobře..!

      Vymazat
    5. P.S: Poslala jsem Ti mailík Enko :-)

      Vymazat
    6. Jóó, jímá mě nostalgie, kdykoliv si vzpomenu na starou Ostravicu.. dokonalý prostor, rozmanité zákruty, vrzající podlahy, genius loci.. žádné skleněné monstrum už tohle kouzlo mít nebude.. smutný konec krásného místa.. škoda..
      karmín.. no.. teta Wiki.. asi broučci.. prostě hmyz..
      mailík odeslán :o))

      Vymazat
    7. Teda, pěknej článek...taky právě o něčem s hyaluronem přemýšlím...takže jsem ráda, že jsi zde shrnula několik úhlů pohledu!

      Jinak ad složení lux. kosmetiky - humus! Teď vybírám dárek k Vánocům, chtěla jsem mamce koupit odličovací pěnu a odličovač očí od Chanelu - na mua maj suprový recenze...ale jak sem si na netu vygooglila složení, rázem mě to přešlo...

      člověk si někdy připadá jako magor, já zkoumám složení fakt všude, kde můžu. A někdy mě to fakt vytočí, např. prodejna Sklizeno. Daj se tam koupit třeba sýry (byť dobrý a poměrně kvalitní), co koupíte v Albertu za dvacku, tam za 30,-...kořenící směsi s glutamátem a tak...mě fakt přijde, že když člověk ze sebe nechce nechat udělat blbce a chce dostat za svoje prachy úměrnou kvalitu, učte se fakt k smrti :-)

      Vymazat
    8. Marci, jestli tě láká Advanced Night Repair, tak zkus Aukro nebo tak něco, často seženeš ty maličký balení za dobrou cenu, jak je to jejich star produkt, tak to cpou ke všemu. Já ho teda měla a nijak mě neoslnilo, ale zas už to je pár let a možná jsem ho jen nepotřebovala. To už se mi taky stalo - že jsem něco používala a doufala, že to bude nějaké "plus" pro pleť a neviděla jsem žádný výsledek a pak jsem to použila po nějaké době, kdy jsem fakt měla pleť ve stavu, na kterou to má být a ono to bylo ok. Naposledy s jedním konopným krémem na ekzémy - na zdravou pleť byl totálně o ničem, tak jsem ho někam mrskla a jak jsem byla v létě osypaná a zoufalá, tak jsem ho vytáhla a fungoval skvěle.
      Ale třeba u dekorativky si stojím za tím, že dražší=lepší platí skoro vždycky... myslím, že ono je to i tím, že tam jde ten výsledek okamžitě posoudit, jestli krém něco dělá nebo ne, pozná člověk těžko, ale jestli makeup nedrží, dělá masku nebo oxiduje, vidíš hned...

      Vymazat
    9. Enko: Taky, taky úplně je mi smutno, když ji vidím v takovém stavu tu naši Ostravicu, ty vrzající schody a bufet v patře, bylo to tak osobité a co jsme tam v dobách nedostatku v regálech nakoupili pěkných věcí :-)

      Vymazat
    10. Dashulko: Moc mě těší, že se Ti článek libí a máš matroš k přemýšlení :-)
      Ono to jde totiž ruku v ruce, začneš zkoumat, to co Tě baví a zajímá - kosmetika a pak to člověk začne přenášet do ostatních oblastí, jídlo, péče o domácnost, léčiva atd.....pak to jako já aplikuješ na zbytek rodiny......:-) Bohužel máš pravdu a já s Tebou souhlasím na sto procent, protože si dost často říkám, jestli fakt si ti prodejci myslí, že jsme úplní blbci a pokud nechceme být za voly a zbytečně vyhazovat prachy nezbývá nám než se pořád dovzdělávat, což je únavné, ale vyplatí se to, a taky samostatně přemýšlet....nevěřit matoucím reklamám atd. to mě taky pořád překvapuje, kolik lidí dokáže uvěřit rafinovaně sepsaným marketingovým prohlášením..:-)

      Vymazat
    11. Reni, já měla loni na podzim kapičku toho EL séra ve vzorku a měla jsem zoufalé sušenkové období a stačilo mi dát si jen to sérum na noc a pleť byla hydratovaná, takže jsem měla s ním příjemný zážitek i ta pomerančová vůně mě baví - jako zázraky to dělat nebude, možná jsou lepší výrobky, a otázkou je, jestli ta cena je adekvátní, tak asi juknu, jak píšeš, po tom pidi balení. Shodou okolností se mi zase dostal do ruky kousíček vzorečku od tuttobene, tak si to zas napatlám a porovnám s tím hyaluronem :-).
      Taky to mívám, že v nějakým období něco neocením, odložím a pak jak když najdu, zvlášť i v ročních obdobích, kdy si pleť dělá cochcárnu a reaguje na vnější vlivy....někdy potřebuju hutný krém a někdy sotva fluid na mastnou pleť....Anti-age účinek asi ocení už fakt Ti pokročilejší, v našem věku, kde už začíná být pomalu znát, že té pleti něčeho ubývá :-) a má větší nároky...
      S dekorativkou souhlasím, i když některé věci třeba zas tolik neužiju a za bázi se mi třeba nechce dát šest set, když vím, že Artdeco dělá dobrou za dvěstě, ale stíny - tam právě kompromisy příjdou draho, takže tam už se dívám po dražších záležitostech a bývá spokojenost, řasenky, tužky na oči - ten efekt je jasný...

      Vymazat
  6. Tak už ho mám samozřejmě doma :D
    Ale mám otázku, používáš ho i na oční okolí? Nevím jestli mám nebo nemám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé tak to je skvělé, jenom přeju ať jsi s ním spokojená a neproklínáš mě :-))...Používám i na oční okolí, ale ne vyloženě pravidelně, protože na to mám jiný výrobek, ale oči reagují úplně v pohodě....myslím, že se nemusíš ničeho bát :-) jen třeba si nejsem jistá, jestli bys nad to nepotřebovala nějaký oční krém, to nedokážu posoudit, ale to sérum je příjemný i na oči...

      Vymazat
  7. Rada bych vedela, kolik % kyseliny hyaluronove je v seru obsazeno. Nikde jsem tento udaj nenasla. Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel množství kyseliny hyaluronové se nikde neuvádí, takže taky nemůžu poradit, zkusila bych se přímo obrátit na Nobilis Tilia výrobce, jestli bude ochoten tuto informaci poskytnout...Pěkný den

      Vymazat
  8. Zdravím. Mám dotaz. Koupila jsem si toto sérum a vždy po aplikaci mi pleť obličeje strašně zčervená a mám pocit, jako bych se spálila. Trvá to tak 10minut a pak to odezní. Co myslíte, je to normální a nebo jej raději nemám používat? Nemám s tím velkou zkušenost. Navíc mám pleť velmi citlivou. Jinak používám kosmetiku z Havlikovy apoteky.
    Díky za radu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám všem za zastavení a že věnujete svůj čas napsání komentáře. Moc mě taková zpětná vazba těší!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate