čtvrtek 31. ledna 2013

V kině - Nespoutaný Django

                        zdroj: ulozto.cz


Moc ráda chodím do kina – mám ráda tu atmošku. Ačkoliv si dnes můžete všechno stáhnout do mobilu, tabletu, netbooku či notebooku, mám ráda film na velkém plátně s hlasitým suround zvukem, který Vás přenese přímo do filmového dění - kdy už nejste jen divák, už jste spoluhráč.
Už dlouho jsem se v kině tolik nenasmála jako při posledním filmu Quentina Tarantina.
Jo, má ráda jeho ujeté filmy, plné kýče a stylizace, které přetavuje v originální podívanou – všichni víme, že jde o nadsázku – nadsázku nutně potřebujeme a Tarantino nám ji dává ve velké míře.
V dnešní době, kdy je kreativita hollywoodu v krizi a sází se stále více na remaky, oceňuji u Tarantina originální přístup.
Na jeho posledním filmovém počinu jsem byla nedávno v kině s partnerem. 
Ačkoliv jsou věci v našem životě, na kterých se neshodnem – filmy, kino a Tarantino – tam funguje naprostá shoda.
                              zdroj: ulozto.cz

Nespoutaný Django je western. Já tedy westerny nemusím, ale tento byl skvělý. Příběh jedince z utlačované menšiny, který jde proti systému a vyhraje. Vděčné téma – zde je trochu slabina Tarantinova (nemysleli jste si snad, že budu jen chválit). Vsadil na jistotu a na klasické téma. Na druhou stranu chápu, že ho lákalo střihnout si western, jako kluk jich musel určitě vidět spoustu. Línie příběhu je podobná s příběhem předchozího trháku pana T. Hanební pancharti – zde si myslím, pan režisér trochu vykradl sám sebe :). Hanební pancharti byli dokonalí. Smyšlený příběh na pozadí 2. světové války s monstrózním finále, kdy upálil v kině (!) Hitlera a jeho bandu (a všichni jsme si v kině přáli, aby to byla pravda) a židi byli krvelační jako indoši. Dokonalý příběh neznající obdoby :).
No vraťme se k Djangovi.
Velkým kladem tohoto filmu je zábava, prostě T. nás chtěl pobavit a vyšlo to – nezapomenutelná je scéna s Ku Klux Klanem a jejich kápěmi s dírami pro oči. Celé kino se řezalo smíchy.
Skvělé herecké obsazení, samozřejmě Tarantinovi oblíbenci.
Jamie Foxx má charisma a ve své hlavní roli obstál. 
                                                     zdroj: zimbio.com

Vynikající Christopher Waltz, který exceloval poprvé v Panchartech, ale skvěle hrál i v netarantinovském filmu Bůh masakru. Talentovaný herec importovaný z Rakouska.
                                              zdroj: hollywood.com

A Leonardo di Caprio - ten zraje věkem (je stejně starý jako můj partner :) jako mladého floutka jsem ho nesnášela, teď je skvělý a tady ukázal, že si umí dělat legraci i ze sebe. Silně ve své roli konkuruje bláznivému pirátovi Johnny Deppovi, který je už obehrán..
                                                  zdroj: bleskově.cz
A nemůžeme zapomenout na Samuela L. Jacksona v roli loajálního protivného sluhy-otroka pana DiCapria. Teda byla to bravurní jižanská angličtina - nerozumněla jsem mu skoro ani slovo:
                                             zdroj: kultura.idnes.cz

Na filmu je vidět, že si ho herci prostě užívají a režisér si pohrál s každou scénou, kterou dovedl 
ad absurdum a s každým slovem, které hercům vložil do úst. O jeho vlastním hereckém talentu, ale pochybuji :D - ve filmu si totiž chvíli zahrál. Ale bylo to fajn zpestření.
Souhlasím ale s mým známým, že co se týče hudby ve filmu, ač byla typicky Tarantinovská, ta by zasloužila silnější jednotící motiv. Představovala bych si, že úvodní píseň Django přepracuje na hlavní hudební téma, které se bude ve filmu opakovat. Ale u tohohle soundtracku se nudit určitě nebudeme.
Pokud máte rádi Tarantinovu tvorbu tento film nemůžete vynechat - můžeme se ale jen ptát, čím nás překvapí příště a bude to překvapení? Já doufám že ano.



středa 30. ledna 2013

Špion, kterého milujete, spadl z nebe

                                                                                                  Foto: Falcon
Bond
James Bond
Kdysi dobrý příběh, dnes obchodní značka a skvělý marketing – James Bond a jeho Bondgirl vám prodávají sny – hodinky, auta, obleky pro muže – šaty, laky, make-upy pro ženy....Bond Vám prodá všechno.
Nechci psát o posledním filmu Skyfall, byla to podzimní událost a je to pryč.
Vždycky se na bondovku podívám  tak nějak ze zvyku.
Nicméně hudba se podle mě tentokrát povedla – a čím více ji poslouchám, tím více si uvědomuji, že to není JEN píseň k Bondovi. Neposlouchám nijak zvlášť Adele, ale její interpretace mě velmi chytla. Svým melancholickým hlasem velmi konkuruje mému naprostému oblíbenci Chrisi Cornellovi (krásný chlap, krásný hlas – viděla a slyšela jsem ho v Praze na koncertě) a jeho úvodní písni You Know My Name ke Casino Royal, která pro mě donedávna byla ta jediná. 
Naopak nejhorší písnička podle mě byla ke Quantum of Solace od uřvané Alicie Keys...
Tak si je pojďme poslechnout a užít si snu, že jsme na chvíli Bondgirl a milujeme Bonda, ale pozor James miluje jen Martini s vodkou (teď trochu přitvrdil s whisky), svůj Aston Martin a Omega hodinky a svoje ego...jako každý chlap :)

P.S: Moje nej bondovy písničky znáte a jaké jsou Vaše oblíbené – máte vůbec rády Bonda?
       Pojďme si zahlasovat v anketě. ----------------------------------->
      




Za měsíc anketu vyhodnotíme a uvidíme :)


Suchá pleť kontra akné péče zvnějšku 14+ 30+


A začnem hnedka zostra :).
S fenoménem akné po třicítce bojuje asi většina z nás. A upřímně mě to štve. Jsem ve věku, kdy mám bojovat z vráskami, tak proč mám ještě k tomu bojovat s akné, které bylo vždy spojováno s věkem pubertálním. Není to fér - jsme snad starnoucí puberťačky nebo co :D. Přečetla jsem ledacos, co píšou v ženských časopisech (které beru s rezervou), radím se se svými stejně starými kamarádkami, čtu blogy a hlavně hledám na vlastní pěst....
Většina žen má smíšenou pleť, což znamená, že má víceméně suchou pleť na tvářích a mastnou pleť v tzv. T-zóně, kde se tvoří akné – což je brada, nos a čelo - především nad nosem, mezi obočím. Akné ve věku 30+ už není většinou tak extrémní, většinou je to nejhorší v období periody, ale dokáže pěkně pozlobit a vynucuje si pozornost - je potřeba mu proto věnovat určitou péči...
Já mám dost suchou pleť, ale mastnou T-zónu. Co s tím?
Výrobky pro smíšenou pleť většinou fungují, ale jak chcete pokrýt extrémní požadavky pleti teď v zimě a zároveň nemastit Téčko.  Je to poněkud schizofrenní situace – na tváře a větší část čela (které je vysušováno pokrývkami hlavy) používám výživný krém na suchou pleť Exlusive Ryor.

Je to hutný krémík, ale dobře se roztírá. Vůní mi připomíná Niveu - nemůžu si pomoct. Opravdu funguje.
Pleť nemám napjatou k prasknutí a vysušenou jak stařenka...Ale už se těším až se oteplí a já ho budu moct vyměnit za nějaký lehčí krém. Stojí 95 Kč na eshopu.

Na T-zónu jsem začala používat krém Dr. Popov Tea Tree Oil (pro citlivou a problematickou pleť).Je to velmi lehký krém po nanesení pleť osvěží. Zkouším ho teprve pár dní, takže recenze ještě příjde. U tohoto krému máte jistotu, že budete vědět předem, jak voní. Ta vůně Tea Tree je intenzivní, ale brzy po rozetření vyprchá – naštěstí - nerada bych voněla jako lékárnička :). Každý ale vůni Tea Tree nesnese...Stojí 76 Kč.

Stejně schizofrenní je to i s odličovacími prostředky.
Mám pleťovou vodu na dočištění na smíšenou pleť, s kterou jsem byla velmi spokojená  od Dermacolu, krásně voní a osvěžuje. Ale musela jsem ji vysadit, protože teď v zimě se mi po ní pleť vysušovala. Stála v akci 55 Kč, běžně cca 90 Kč.
Takže momentálně používám tonikum od Ryoru na suchou pleť cena 79 Kč.
a pleťovou vodu Aknestop na Téčko opět od Ryoru za 79,-.

Vlastně se teď se starší dcerou dělíme o stejné krémy, protože kupovat všechno dvakrát to už by bylo na peněženku moc,  nemluvě o tom, že ty krémy není kam dávat. Čtrnáctiletá dcera, jak to zatím vypadá, bude mít stejně smíšenou pleť jako já a v zimě sušší více než jindy. Což je pro ni v tomto věku spíše výhra, kdežto mě moje suchá pleť nedaruje vůbec nic.
Začínám dceru pomalu zasvěcovat do péče o pleť, protože zatím více řeší dekorativní kosmetiku (jako všechny její spolužačky) než pěstící..Což podle mě není optimální. Dívky si na sebe nandají makeupy, řasenky, stíny a linky a vůbec neřeší odličování. To bylo první, co jsem řekla své dceři, pokud chceš tyto věci používat základem je čištění.  Čistá pleť je krásná sama o sobě, ale pleť s projevy dospívání a ještě tuny makeupu eee...
Kéž by mi někdo tyhle informace dal už v patnácti!!!! Chvála blogům.

Pomocné prostředky, které používám v boji s akné po třicítce jsou také pleťová maska Nivea Visage na T-zónu.
Je to jemná čistící maska, žádná agresivní vysušující maska, kterou nesnesu. Většinou si ji máznu, když jdu do sprchy – a po sprchování ji smyju. Opět ji používáme s dcerou. Cena cca 39,-.

Roll-on na akne používám už leta. Momentálně od Balea z DM. Funguje.
Vysuší, vydezinfikuje přesně to místo, které potřebujete – ale vytvoří se po něm takový film, takže s korektorem nebo make-upem na něj nemůžete...Cenu zjistíte v DM, řekla bych kolem 50 Kč.
A když je hodně zle přichází na řadu Sudocream – pro mě novinka, kterou testuji už měsíc (včetně mé dcery – ta ho velmi chválí). Obsahuje protizánětlivý zinek, hodně léčí a vysouší bolístky, pomáhá hojit. Je hodně krycí, hutný a drží. Na noc si ho patlám ve velké vrstvě na bolístky jen když má partner noční a nevidí mě. Zděsil by se :)..Ale když ho dobře rozetřete na postižené místo, dá se použít i pod make-up. 
Dříve jsem používala mast Endiaron – ta byla skvělá – byla sice žluté barvy, takže pod make-up ne, ale fungovala. Přestala se ovšem vyrábět. Není totiž cílem farmaceutických firem vyrábět výrobky levné, které perfektně fungují, ale drahé s polovičním efektem, abyste musely příjít zas a pustit žilou své peněžence. Nicméně sudocream stojí kolem 90 Kč, tak se to dá snést, protože ho opravdu používá celá rodina.

No a poslední věc neméně důležitá v boji s pupínky  a akné jsou – nedivte se – čisté ruce.

Možná bych to nemusela vůbec zmiňovat, ale někdy si to člověk ani neuvědomí. Nesahejte si na pleť neumytýma ručkama a do kelímku s krémy taky ne – pouze umyté tlapičky. Když mačkáte a šťouráte, tak zase vymydlenýma ručičkama, nejlépe s dvěma tamponky a hned vyčistit vodou na akne...

Kalkulačka: A když to spočítáme, tak mě dohromady tato péče stála 703 Kč. No, není to láce (myšleno ironicky :)..

P.S.: Těžké formy akné a mastné pleti radím zavčasu konzultovat s dermatologem  – nebojte se tam dojít a poradit se.

A to je pro dnešek vše k tématu akné napříč léty....A  pořád je se co učit... Ach jo!
Jak zvládáte boj Vy, máte nějaký univerzální krém, který pojme tak rozdílné problémy nebo jste schizofrenní jako já. Co se Vám osvědčilo a k čemu se vracíte?

Příští téma bude péče o pleť a akne zevnitř

Vítám Vás na svém zbrusu novém blogu!!


                         Proč jsem založila tento blog, když už více než rok píšu svůj blog
                                                          moje pastely o malování?

Protože malování je můj snový život, ale kosmetika, móda atd to je můj každodenní život....

Je totiž spousta každodenních témat, která bych ráda s Vámi proprala a nesouvisí s mým velkým hobby malováním. Už od samého rána všechny řešíme, co si na sebe oblečeme, jak se nalíčíme do práce či jaký krém požít, abychom vypadaly hezky – líbily se sobě  i ostatním. Řešíme, co uvaříme dětem na večeři, kdy si urvem chvilku s partnerem na návštěvu kina a kdy sakra stihnem uklidit...
A ačkoliv jsme zahlceny informacemi všeho druhu - kosmetické, módní giganty a ženské časopisy na nás a na náš věk útočí ze všech stran – dobrých informací a rad je jak šafránu a my tápeme a hledáme a utrácíme zbytečně peníze, abychom zjistily, co nám vyhovuje a sluší, jak svůj životní styl vlastně zvládnout.
Mám moc ráda kosmetické a módní blogy, blogy o životě. Tam se člověk aspoň něco dozví a může se s tématy ztotožnit. Je totiž doba blogů. Blogy píšou holky (i kluci máme rovnoprávnost !-) z masa a kostí. Píší o tom, co je trápí, co je těší, co si koupili a co vyhodili, co dobrého uvařili. Mám spoustu oblíbených blogů, které jsou doprovázeny velmi kvalitními fotkami a vtipnými, nápaditými příspěvky a hlavně jsou plné recenzí a rad. 
Můžete si prohlédnout ty, které čtu já ----->
Hodně blogů píšou mladá děvčata kolem dvacítky. Mám je ráda, moc ráda je čtu a nacházím tam hodně inspirace i rad - jsou krásné a vtipné, komunikativní....Jenže mezi námi - mě je o něco více než jim a řeším spoustu věcí a otázek, které ony naštěstí zatím řešit nemusí a možná je řeší spíš jejich mámy...

No a odpověď na ně si musím najít sama. Jsem hold 30+, ale přesto toto nebude blog jen pro ženy v kolonce 30+. 
Ráda bych psala o sobě a ženách jako já – o zoufalých manželkách, matkách a dcerách - protože každá nemusíme být manželka, ale většinou jsme něčí partnerka, nemusíme být každá matka, ale vždycky jsme něčí dcera...Ráda bych ale, aby tento blog byl přínosem pro Vás všechny, kdo hledáte odpovědi na své otázky, kdo hledáte inspiraci anebo si chcete jen počíst....
Doufám tedy, že můj blog budou číst děvčata, dívky a ženy všech kategorií od 1+ do 100+. 
Je totiž spousta témat, kde věk nehraje žádnou roli. A protože mám také dvě náctileté dcery, přece jen můžu tématy pokrýt širší věkovou kategorii. Chtěla bych, abychom si tady udělali místo, kde se můžeme bavit o všem - co trápí nás matky, ale také co trápí Vás dcery nebo ještě lépe, co nás těší - nás ženy....Někdy v tom každodenním shonu nemáme na sebe ani čas - čas si říct, jak se cítíme a někdy se prostě jen bojíme zeptat.
Doufám, že budeme spolu hojně komunikovat. Těším se na Vás a Vaše podněty....

                                                        Díky za Vaši návštěvu!!!!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate