pátek 28. listopadu 2014

Přírodní báze pod oční stíny Alverde

Pěkný den přeji,

dneska si posvítíme zase na něco z přírodní kosmetiky - dekorativní.
Jak víte, já prostě bez báze pod oční stíny nefunguju - teda ony spíš nefungujou pak ty případné stíny.
 Báze pod oční stíny - pro mě must have.


Už je to nějaký pátek, kdy jsem na FB psala, že teda ta kultovní báze Artdeco už mě docela štve, když jinak tuto značku celkem ráda mám. 
Báze mi začala tuhnout v kelímku po roce používání a už neplnila svůj účel naopak mě popouzela každé ráno. Ano, byla jsem varována třeba tutto psala, že tohle báze může po delší době dělat. 
No, a tak jsem ji zahodila a  začala se patlat prvním, co mi přišlo pod ruku - tak trochu omylem, páč to má hrozně podobný obal :-) - korektorem Catrice, jako tím slavným korektorem. Svůj účel jako báze splňoval velmi dobře - bylo to takové příjemné dva v jednom (Kam mám furt ty tubičky v té koupelně sakra dávat! Ne, nejsem příliš organizovaný typ šuplíkový).
No a pak jsem dala korektor dceři, ta ho odvezla na intr a já si řekla, že budu hodná holka a dopoužívám svůj další korektor (Artdeco) než koupím další (zmínka o dvou produktech stejné značky v článku je čistě náhodná - pěkná shoda okolností, že :-). Tento korektor už jsem ale jako bázi nepoužila, páč je v něm tea tree, to mi nějak nebylo echt. A tak jsem stejně musela jít do té drogešky a poohlédnout se po vhodném novém produktu.
A postávám tak u Alverde a koukám, že tam maj bázi pod oční stíny! Jakože fakt? Za pade?
Beru, zkouším doma a.....
Je to dobrý, je to přírodní, funguje to a za ty prachy! Jo, takhle by mohla znít celá recenze a dál bych se tady nemusela dalekosáhle vykecávat a místo toho vám uspořit čas pro čtení, abyste mohly jít do té drogešky a prubnout ho, páč za ty peníze, když to zrovna vám nesedne, se fakt nezruinujete. 
Tubička má 15 ml a spotřebujete na víčka opravdu pidimnožství, páč při větším už se začíná báze drolit, což dělá i Artdeco a při takové spotřebě, myslím tahle tubička může vydržet dosti dlouho.

Takže otázka - mám to dál okecávat? Ale tak jo, zase smyslem blogu je podávat zevrubné informace o výrobcích pěkně v praxi vyzkoušených.
Já tuhle bázi miluju, nechci už žádnou jinou, žádný Artdeco, sorry. Napíšu ještě pár slov proč ještě.
Nádherně to voní, ovocně, zas mi to evokuje moje oční sérum Alverde.
Má to skvělou tubu, mně se fakt ekluje nabírat tu bázi Artdeco prstama, no. 


Ťupnete maličko a rozmatláte na víčku a okamžitě se Vám udělá matný efekt, kdo trpí na mastná víčka, myslím móc ocení. 
A hlavně to pomáhá udržet ty stíny pohromadě, aby se neslévaly, nevypařovaly se či kam to během dne mizí.....a to je to oč tu běží. Běžně mi udrží make-up v pěkném stavu těch cca osm hodin i více...
stačí pidimnožství, tohle je moc


rozmazáno

Složení mě taky zaujalo a nebojím se ani toho alkoholu cca třetí v pořadí, to je malá daň za ten přírodní zbytek ingrediencí. Nevím, ale jak třeba holky citlivky a třeba atopikové....


Asi jste si všimly, že hned v druhé linii mluvím o očním séru Alverde - je lehoučké, dobře se vsakuje a nemastí víčka, což je důležité, nenamastit oči a pak čekat, že vás vytrhne báze anebo že prostě stíny vydrží i bez ní. 
Ale teď v zimě všeobecně mažeme víc (jasně, přiměřeně druhu pleti), proto hutnější krém dávám jen pod oči a na víčka todle sérum...to jen tak mimochodně.

A teď by mě zajímalo, kdo z Vás a kolik tuhle bázi používá taky anebo jste z těch šťastných, co tohle vůbec řešit nemusíte? 
Anebo jste ji měli a nebyly jste spokojené anebo jste si jí taky celou dobu nevšimly v tom regále jako já?
Těším se na Vaše komentáře a přeji Vám nádherný první sváteční víkend adventní!
eM

pondělí 24. listopadu 2014

Bandita, životní láska.. aneb dlouhá byla cesta..


V co-by-kdyby tagu jsem vám na sebe práskla, který že to je můj nejoblíbenější parfém. Je načase si ho představit trochu blíž. respektive tu dlouhou cestu k němu.. seznamte se s banditou.


Ale nejdřív trochu historie :o)

Hledání dokonalé vůně je běh na dlouhou trať. Kdysi jsem četla, že žena by si měla najít tu svou vůni a té se držet po zbytek života. Samozřejmě bokovky jsou povoleny, to by zas ten život byl poněkud nudný, že :o)
No jo, to se snadno řekne, ale hůř udělá, že.. mé mládí se neslo v duchu "čím víc Impulsů" tím líp.. kill me now :o)

zdroj: cos2000distribution.ro
Když mi bylo dvacet, poprvé jsem potkala vůni, která mě dostala do kolen.. bylo to po všech těch (maďarských) sprejích zjevení z jiného světa.. Joop Femme..
zdroj: fragrantica.com
Měla jsem maličkou lahvičku, kterou jsem si hýčkala a šetřila si ji na ty nejvzácnější příležitosti. Z nostalgie jsem si nedávno přihodila k jakési objednávce vzorek a víte co? Ona mi docela voní ještě dnes.. odborný názor třeba zde
A ano, stále se vyrábí :o)

Pak následovalo zatmění, kdy jsem si vždycky koupila něco v drogerii, voněla se tím a moc se mi to nelíbilo (namátkou dvě největší hrůzy.. bílý Charlie a "vykřičník".. bože můj.. kill me now again)

Pak přišel on, koupený v drogerii za čtyři stovky a koupený znovu a znovu a znovu.. chlapi mi doslova padali k nohám, když jsem se jím navoněla.. milovala jsem ho, byla jsem přesvědčená, že jsem ho našla.. navždy.. a pak mi ho přestali dovážet.. :( a ne děti, ebay tehdy neexistoval.. doslova a do písmene jsem ho oplakala a hýčkala si flakon s poslední kapkou jako připomínku těch chlapů padajících mi k nohám... toť on: Kookai..

zdroj: fragrantica.com
Myslím, že už se ani nevyrábí, dá se ulovit na amerických e-shopech, ovšem cena je krvavá.. když jsem ho před časem našla na amazonu, neodolala jsem a za 2x30 ml jsem včetně DPH vyplázla přes dva litry.. jednu třicítku jsem spotřebovala a tu druhou si co? Ano, hýčkám.. :o) voní mi.. i po těch letech.. z části z nostalgie, to uznávám..

A teď se konečně dostávám k tomu, že jsem po letech opět našla něco, o čem si myslím (už zase!), že je to láska do konce života. Hledala jsem, zkoumala, objednávala vzorky.. jednou jsem si objednala vzorek Agent Provocateur a to prosím jen proto, že se mi líbil název.. (a flakon)
Povrchní pizda v plné parádě :o)
konkrétně tohohle agenta:

zdroj:http://xperfumes.com.vn/ 
A došlo mi, že mě na téhle vůni fascinuje ten "ocásek", ten úplný dojezd.. voněla z něj kůže.. a já konečně pochopila, co hledám.. rozjelo se pátrání po kožené vůni.. spousta hodin na netu, spousta vyhozených peněz za vzorky.. spousta zklamání.. a.. nakonec.. tadáááá!!

Bandit!!!

Robert Piguet Bandit je úžasná, nádherná, dokonalá vůně.. dle některých zatuchlý smrad, dle jiných krásná, ale nenositelná mezi lidi..
Já ji teda nosím. Nosím ji téměř denně a nešetřím s ní.. pravda je, že v létě, když bylo asi pětatřicet ve stínu, se stala poněkud dusivou :o)) ale víte co? Ať si okolí trhne!! V zemi, kde tolik lidí nepoužívá ani deodorant (o antiperspirantu nemluvě), mi může být názor okolí ukradený..
S chutí se každé ráno zliju banditou a okolí se s tím prostě nějak vypořádá.. ano, slyšela jsem i názor, že smrdí.. no a co.. je mi to jedno!
Ehm.. pokud se potkáme, možná vám vonět nebudu, ale lásce neporučíte :o)))
A jak vlastně bandita voní? Jsem pouhý parfémový učedník, takže já říkám, že nádherně.. je to strohá, ostrá, krásná vůně kůže.. vůně kožené kabelky, nové kožené bundy, kožených sedadel v luxusním autě.. koženého koňského sedla.. lehce zpocené kůže.. ne, neušklíbejte se.. je dokázáno, že pot milované bytosti člověku voní.. a bandita je moje láska.. navzdory tomu, že v oficiálním složení jsou složky, které samostatně nesnáším - ylang, neroli, růže.. ale tady jsou spojeny s těmi ostatními do absolutní dokonalosti. Poučení zní: neodsuzuj parfém kvůli konkrétním složkám, nikdy nevíš, jak to voní dohromady :o)
Fundovanější recenze u parfumerky, na arome a ta nejpoetičtější z poetických... tady.. prostě celá já (říkala eM :D a ta mě zná!)
Zvláště si prosím povšimněte části "s rebelskou drzosťou (napriek tomu krásna, štíhla, blond, vysoká a eště aj elegantná)" :D tak jestli to nejsem já, kdo je úplně jako ta, která banditu stvořila, tak už fakt nevím (pravila skromně) :D a teď prosím ty čtyři z vás, které to čtou a zároveň mě znají, aby to buď potvrdily nebo mlčely navěky :o)))
Toť příběh můj a mé cesty k banditovi.. a příště si dáme pokračování, protože každý chlap má konkurenci.. i milovaný bandita..
A co vy a vaše parfémové mezníky? A pamatuje tu někdo Impulsy a Kookai?
Krásný den všem, ať voníte čímkoliv :o)
Enka Q.

středa 19. listopadu 2014

Variace na nejlepší bábovku a dýňový chlebíček

Pěkný den přeji,

nevím, jak u Vás, ale u mě se úbytek světla vůkol projevuje zvýšeným apetitem.
 Oj oj, naštěstí plavková sezóna v nedohlednu. Ne že bych to někdy dramaticky řešila !-)
Na temné období je stejně nejlepší něco teploučkého a sladkého z trouby, ne.
Pro mě je dnešní článek příběhem o vzkříšení dezertu zvaného bábovka, fakt jako retro záležitost. 
Protože bábovku jsem nepekla, nekecám, tak asi 17 let. Neměla jsem ráda ten složitý proces a vůbec všecky bábovky, co jsem kdy jedla byly tak suché, až se mi příčily v hrdle, že jsem jaksi motivaci péct bábovku vůbec neměla.
A kdo myslíte, že obrátil můj odpor v pozitivní vztah k bábovce natolik, že o receptu budu psát? 
Jasně, Enka! 
Když popisovala, jak se zavděčila zmlsaným jazýčkům svou bábovkou, tak jsem zavětřila...a poprosila ji o recept, že to teda po těch sto letech zkusím. 
No a výsledkem jsou dnešní hrátky s bábovkou.
Bábovka měla velký úspěch a chutnala moc i mně a to je co říct, dokonce jsem vylizovala těsto z mísy a to teda fakt už nedělám tak od osmi let :-D. Klíčem k této dobrotě jsou prostě ty správné ingredience a poměry a hlavně (!) žádná extra pracnost - šlehat bílky mě donutíte jen kvůli tiramisu a pak možná někdy vyjímečně...
Takže s klidem tento recept posílám dál a hned přidám i nějaké variace na tento opravdu jedinečný recept.
Co Vy, pečete tuhle "retro" záležitost? Máte své osvědčené recepty? Jaké? :-))


Vláčná bábovka

Co potřebujeme:

1 hrnek cukru
2 hrnky polohrubé mouky
4 vejce
1 smetanu ke šlehání
3/4 hrnku oleje
2 lžíce amaretta (rumu či whisky)
2 lžíce kakaa
šťáva z jednoho citronu
vanilkový cukr
kypřící prášek
špetka soli
+ forma na bábovku, olej a mouku na vymaštění a vysypání (případně silikonovou formu)


Postup:
Ze všeho nejdřív předehřejeme troubu podle vašich zvyklostí a druhu trouby.
1) Cukr ušleháme spolu s vejci do pěny, až nám pěkně vyskakujou bublinky. 
2) Přidáme šlehačku a zase šleháme, po té přidáme olej, šťávu z citronu, vanilkový cukr, špetku soli a amaretto (podle mě je amaretto úplně nejlepší, zanechá strašně příjemnou vůni a příchuť a nijak se neomezuju na ty dvě lžíce, klíďo toho tam šoupnu více - však alkohol vyprchá !-).
3) Nakonec přisypeme prosátou mouku (jak jsem na to lepl, zde opravdu prosívám) a kypřící prášek.
4) Těsto rozdělíme na menší či větší poloviny a do jedné části přisypeme kakao. 
Vždyť, co máme na bábovkách nejraději - přece ten dvoubarevný vzorek.
5) Do vymazané vysypané formy (u mě zcela jistě retro plechová forma, silikonová se neosvědčila, nějak jsem nedokázala dostat z ní bábovku v jednom nepoškozeném kuse) střídavě lejeme kakaové a světlé těsto, můžeme nakonec trochu promíchat vidličkou a pak po upečení koukat, jaký vzorek jsme vytvořili....
6) Bábovku pečeme opět v závislosti na druhu trouby cca 45 minut.


Bábovka je opravdu velmi krásně vláčná a jemné chutě a vůně, a chutná všem.




Samozřejmě na kvalitní zpracování bábovky dohlížel vrchní šéfkuchař Shelly.

Dobrou chuť!


Mramorovaná litá buchta
Samozřejmě se nemusíme omezovat jen na bábovkovou formu, ne každý ji doma vlastní, já ji teda zdědila - 
takže je to vlastně "rodinný plech", ale hódně dlouho jsem ji neměla.
Kdo má rád lité buchty, může prostě udělat bábovku na plech. Jde přece o ten dvoubarevný vzorek a podstatou jsou ingredience, na té "formě" až tak nezáleží. Do této buchty jsem k původnímu receptu výše přidala jako variaci navíc hrneček ořechů....




A jako poslední mám pro vás podzimní variaci této bábovky a to dýňový chlebíček.
Dýně na podzim prostě miluju a ještě jsem z ní nepekla nic sladkého a hrozně mě to lákalo. Recept na dýňový chlebíček jsem našla na zahraničním blogu, a když jsem koukala na recept, hodně ten základ připomínal právě tuhle bábovku, samozřejmě s ingrediencemi navíc...


Dýňový chlebíček je tedy podzimně převlečený recept uvedený výše s tím, že do bábovky jsem dala hrneček nastrouhané dýně hokaido (myslím, že by byla fajn i máslová) 


a hrneček namletých ořechů - ideální jsou myslím vlašské nebo pekanové. Já nakonec zvolila směs ořechů z Kauflandu (viz. obrázek) a byly výborné.


U dýňové chlebíčku je taky důležité použité koření - vlastně to ve finále tím aromatem připomíná perník, ale záleží jen na vás jaké koření použijete - já zvolila lžičku skořice, zázvoru a roztlučený (v hmoždíři) hřebíček a badyán.....
Dobrá věcička je také citronový cukr, moc příjemně aromatizovaný.


Do vymazané a vysypané formy jsem (předtím než jsem nalila těsto) nasypala nahrubo nastrouhané oříšky....


Bohužel díky nedostatku světla a rychlosti konzumace jsem nestihla zachytit výsledný krásně dooranžova zabarvený dezert.
A finta k servírování: pokud neprozradíte, že v "bábovce" je dýně, nepozná to ani zarytý nepřítel dýně :-).
Vyzkoušeno na spolužácích mých dcer. Nejdřív jim buchta hrozně chutnala, a když zjistili, že je tam dýně, tak se až pak ošívali. :-D 
Jak známo dýně nemá žádnou výraznou chuť a koření v buchtě je naopak výrazné velice. 
A když upečete chlebíček v bábovkové formě, tak máte prostě bábovku v podzimním kabátku...

Tak doufám, že Vám také bude chutnat. 
Pečete dýňový chlebíček a bábovku třeba na jiný způsob?
Příjemné podzimní mlsání.
eM

pátek 14. listopadu 2014

Jen tak....podzimně

Pěkný den přeji všem,

poslední dobou mě dohání jakási celková únava. Nedostatek světla dělá své a velký dostatek starostí též. 
Připadám si dost často jako nějakej běženec, za běhu jím, za běhu řeším své osobní věci, za běhu řeším věci svých dětí, řeším domácnost a finance a tvorbu taky za běhu tvořím, dokonce by se mi chtělo napsat, že i v běhu spím. 
Pravdou je, že i ve snech zpracovávám uplynulé dny a tak ani ten spánek nejni takový kliduplný...
A je to divný páč mám často pocit jako na trenažéru - přestože furt běžím tak vlastně stojím na jednom místě. 
Ale ne, není to tak, vím to, nestojím - je to prostě jen takový období, kdy se na mě všecko hrne a já neoplývám vlastnostmi buldozeru, bych to shrábla na jednu hromadu.....
Udělala jsem za posledního půl roku asi větší osobní vývojovej skok než za poslední dva roky a to je ta daň za to, že člověk jakoby sedí ve vlaku a civí, jak kolem něj všecko jen sviští...Život je najednou jaksi příliš intenzivní.
A do toho samo přijdou nemoce a bolesti a šup už jedem na kyslíkovej dluh. V takových dnech prostě nějak vypínám, nejsem schopná tvořit ani artikulovat tady na blogu, tvořit myšlenky, sdílet....
Ale je podzim, a i když bych mohla strašně láteřit a nadávat jak mě všecko někdy štve, neudělám to. 
Né že bych se kolikrát pěkně nepolitovala, nebrečela jak malá holka,od plic nesypala peprné výrazy, nebo nebyla protivná, to zas jako jó, ale tak nějak pořád hledám balzám na ty překotný emoce na druhé straně spektra - jinde, jak je mým zvykem v barvách, v přírodě - tam na mě padá chvíli takové to ticho a klid a jistota.., mám tam pocit,  že mi tam někde v šumnění listí pod nohama někdo šeptá....všecko je oukej, tak si prostě nezoufej (sorry, vykrádám tu trošku text od Zrní :-)...
Mám pocit, že jsem na správné cestě, přestože si tu cestu nejdřív musím pěkně umést, vysmejčit ten bordýlek potlačených myšlenek a pocitů.....
Nevím, kde jsem to vzala, ale někde jsem četla, že věci je prostě nutný odtruchlit, jinak se asi ty smutky ukládaj někde a tlejou jak na kompostu nebo co.....Ten proces se nedá uměle urychlit. A to je něco, co mě trochu štve - fakt mám pocit, že mě nějaký to moje nadjá dál nepustí než si všecko pořádně prožiju, odtruchlím..a pak to zahodím jako prázdnej obal od žvejky....bezezbytku. 
No jo, tak se asi nebudu nutit pořád do srand a pozitiv, dyž to nende, co už tady budu předstírat, že jsem úžasně veselá společnice. Občas mám nějakej záchvat upřímnýho veselí a to si to fakt užiju, ale jinak se snažím zpracovat pěkně postupně všecky moje letošní ztráty a že jich nebylo málo....
Naposledy jsem rozžala čerstvě novou svíčku na dušičky, předtím jsem se musela vyrovnat s odchodem mé dcery na intr, předtím mi umřelo kotě...a předtím odumřel můj dlouholetý a zásadní životní vztah....
Všecko je nějak vzhůru nohama, na tolik nových věcí si člověk musí zvykat....
Tenhle rok je jak křest ohněm. No tak jo živote, chápu, že smrt je tvou součástí. Že konce jsou nové začátky.. OK. 
Tak jdem zas dál, někdy smutně, někdy vesele...ale důležitý je, že jdeme.
Přeju Vám všem, ať máte pocit, že jdete po správné cestě, ať je jakkoliv trnitá - vemem koště a křovinořez a nějak ji upravíme k obrazu svému, ať už pořád nezakopáváme na tom stejným místě.......!-)
Pěkný víkend všem!
PS: Ano, tenhle článek měl být o fotkách :-D a příště zas něco upečem....








pondělí 10. listopadu 2014

Co by kdyby (pokušitelský nejen voňavkový TAG)

Zdravíme Vás všechny,


a máme tady dnes slíbený společný článek s Enkou a rovnou TAGový, páč nás Romana z parfumerky nominovala a to nám nesmírně lichotí a je nám ctí. Navíc společné články nás hodně baví, tak doufáme, že bude bavit tento i Vás a doufám, že se ostatní blogerky chytí na tuhle "řetězovou" akci a sepíšou své odpovědi.


1. Co by sis koupila, kdybys měl/a dnes utratit sto tisíc Ká za voňavku?
Enka: nevím o voňavce, která by stála sto litrů, po takových kupodivu nepátrám.. takže bych asi vlítla na net a do košíku naházela všechno, o čem jsem kdy četla a chtěla to očuchat a místo vzorků bych kupovala plná balení :o) krom toho bych nakoupila své oblíbence do celoživotní zásoby.. a když tak nad tím uvažuju, asi bych těch sto litrů utratila dost rychle...
eM: No sice se taky nepohybuju v takových "high" cenových výšinách a nemám moc přehled. Ale o něčem za sto litrů bych věděla. Ono by mi stačilo i sto litrů mého vysněného parfému Hermése a bylo by to, že jo...Ale tak za stovku bych teda koupila taktéž doživotní zásoby "Hermíka" (uvažujem "kupodivu" s Enkou stejně) a pokud by mi něco zbylo určitě bych chtěla do sbírky parfémy v úžasných flakónech značky Lalique - kochejte se se mnou ZDE . Upřímně by mi bylo jedno jak voní, ale ty flakóny jsou umělecká díla. A i když mi sbírky skla nic neříkaj, tak překrásné sklo naplněné vůní...to je jiná. Za stovku bych si tak možná koupila tři z těch levnějších cca po 1200 Eurech anebo bych si koupila jejich nejdražší minimáč za 4800 Eur a ještě by mi pochybělo. Ale tak já jsem spíš na tu kvantitu, takže radějc 3 za cenu toho jednoho hehe....Jasně utrácet prachy nemáme problém. Obzvlášť ty prachy co nemáme.

2. Co by sis koupila, kdyby to měl být jediný voňavý nebo kosmetický produkt na příští rok?
Enka: tak to je snadné.. z vůní určitě Bandit a z kosmetiky litrový kyblík zinko-baobabového krému od Mitsuuko :o)
eM: Jeden produkt na rok??? To je kosmetický horor, ne? :-) Tak jasně, Hermés už tu zmíněn byl - a je to ekvivalent Enčina Bandity, můj vysněný - ten pravý...chápete. A z kosmetiky? Přírodní make-up, všechno ostatní si dokážu nějak namíchat sama, i kdybych se měla matlat jen olejem a bambučákem. !-)



3. Co by sis koupila za poslední pajcku?
Enka: z kosmetiky? Za pajcku? No, za pajcku se toho moc koupit nedá, že.. teda nechci autorce tagu vykrádat ten chlebíček :D (za mě určitě s ruským vejcem a za tu pajcku by byly tři!), tak volím jeden dobře oledovaný Hoegarden :o) a kdyby to muselo být kosmetické, tak matující papírky (majitelky mastného xichtu jistě chápou :D)



eM: Z kosmetiky za pajcku mě napadá jen lak na nehty. To je totiž mé prokletí, právě proto, že ty laky nestojí moc, dělám si jimi radost až příliš pravidelně a klíďo i tu poslední pajcku dám za ňákej fajnovej odstín, co ještě nemám doma, s nějakým naprosto "odlišným" podtónem...(Sarkasm)
Ale mánie nakupování laků mě svým způsobem opustila právě z finančních důvodů, takže ať nekecám jo - za poslední pajcku bych koupila malej chleba a vejce haha....anebo chleba a pařížák, oujééé prasárničky - souhlasím s Enkou i Romanou bez chlebíčků a ruského vejce a pařížáku by nebylo radosti na světě!!!!!! 

4. Jediná věc, kterou bys vzala sebou při požární evakuaci z toho, co máš teď na poličce?
Enka: kdyby byl na poličce mobil, tak ten.. (zachránila bych tě i z plamenů drahoušku :D) a z parfémů jednoznačně Bandit, jsem na něm závislá stejně jako na mobilu (neušklíbat, kdo z vás není.. :D)



eM: Vzhledem k tomu, že to jediné z kosmetiky, co bych chtěla zachránit, na poličce nemám (ano, není to Hermes)...tak jednoznačně zachraňuji svůj foťák - pro ten vlezu klidně do plamenů - pro Olympus a Hermése, kterého nemám, ale mám asi jeho pět vzorků, takže: Olympus+vzorky :-)...
A já se teda neušklíbám...na mobilu jsem závislá stejně jako na parfémech, ale na foťáku víc, sorry..

5. Co nikdy mít nebudeš, protože… ?
Enka: nikdy nebudu mít všechny vůně, které chci, protože na ně nemám a protože bych je neměla kam dát.. nikdy nebudu mít to nechutně kýčovité ťuťu Guerlain autíčko, protože ho prodají jen francouzkám.. a nikdy!!!!! nebudu mít Chloe, protože bliju, kdykoliv se ke mě přiblíží někdo tím zlitý..



eM: Hehééé, to bude teda dlouhý seznam při mé zbrusunové úžasné finanční situaci, ale tak otázka byla nastolena, toš si pojďme trošku "trhat žíly" - nikdy nebudu mít asi Guerlain pudr a všecky ty věci Meteorití, páč jsou sice nádherné, ale já je prostě nepotřebuju - teda každý den si to vsugerovávám.
No asi taky nebudu mít na zimu nikdy tu Chanelí exklusivku Jersey, páč se tu nedá koupit ...., a protože na to sakra nemám! Jo a nebudu mít ani jeden parfém od Guerlainu, protože mi žádnej nevoní :-D...atakdále a taky nebudu mít slavné paletky UD, páč mě paletky neba - toť oficiální verze !-).




6. Co kosmetického závidíš kamarádkám a kamarádům?
Enka: pokud můžu považovat blogerky za kamarádky, tak krutě závidím, že a) rozumí parfémům b) dokážou o tom zasvěceně psát.. já taky chcíííííí!!! :o) jinak co se týče blízkého okolí, tak nezávidím... spíš lituju, protože závidět není co.. parfémy nejtuctovější mainstream a kosmetika "v telce říkali, že po tom krému z drogérky po mě budou chtít cajti občanku" tssss...
eM: Tak pozor, já nikdy ale vůbec nikdy nezávidím! No dobře no. Tak se přiznávám, že chci s Enkou tlachat o všech ingrediencích v parféméch a omračovat se navzájem tím, jak poznáme každou tu nuanci voňavou a ještě o tom pak úžasně vtipně a poeticky píšem.....Jo, Tuttobene a Romanko a Verunky....závidím Vám :-D. Navíc tutto závidím právě tu Jersey (páč zrovna ona byla tak milá a o odstřik se se mnou podělila)
A nemusíme chodit daleko - závidím, prosím, Ence její úžasný Meteorití pudr (sorry, Zlato, ale Ty to o mě víš,a odpustíš mi :-*¨)...A dost už toho přiznávání...
Enka: to je v poho zlatí, to se smí a já ti ho zase půjčím, ať se s ním můžeš pomazlit :o) 
Dííííky Zlato :-*


7. Kosmetický sen, který se (asi) nesplní?
Enka: mít vlastní parfém namíchaný jen pro mě slavným parfumérem (och, jak originální, já vím :D) a poličku (polici.. místnost.. sklad..??) naplněnou všemi parfémy, které chci.. (Piguet, Ford, Amouage.....)
eM: Tak to vím asi naprosto přesně, nechci taky jen nějaký kosmetický stolek a ubohou krabici se vzorky - chci vlastní parfumérku přímo u mě doma!!! A klíďo ji sestersky budu sdílet s Enkou - ještě se domluvíme na tom skladě a kde to budem skladovat. A pak hnedka vedle zařídíme tu vysněnou knihovnu!
Enka: ujednáno! naplánovala jsi to dokonale! 
A ještě chci mít tu stovku litrů (viz. výše) anebo aspoň skromně pár tisíc a jít do KaDeWe v Berlíně a ukájet se tam bezbřehým nakupováním a učuchat se tam k smrti ke všem těm Byredům aspol...
A koupit si tam sakra tu prokletou Chanel Jersey!!!!
A jinak fakt od Chanela nechci nic! Jen oběd s tváří Chanel No. 5 (pokud jím nebude vonět !-))))
O Bradovi Pittovi v reklamě na tendle parfum už tu řeč byla, ne? A bude mi stačit na něj jen koukat :-D
Jo a Brade, Angie nech doma jo...a bez dětí, proboha!!!!
Enka: mohl by prosím Brad vzít sebou na tu večeři Keanu Reevese? Že bychom měli takové to rande ve čtyřech :o)) (jóóóóó :-D)
 A taky chci přípravek, po kterým mi přestanou šedivět vlasy a budou mít přirozenou barvu mahagonové henny :-D. A chci krém či sérum, po kterým budu vypadat naprosto úžasně i po propařený noci, bude tak úžasně hydratovat, že po mě budou chtít občanku, až si v Lídlu budu zas kupovat víno...
No, tak je Vám jasný, že to se mi nesplní - ale otázka zodpovědně zodpovězena. :-D



8. Kosmetický sen, který se splnil/splní?
Enka: splnil se mi sen, že najdu parfém, který mi dokonale sedne a dokonale mě vystihuje.. (já vím milý Bandito, že by sis zasloužil článek..) a splnil se mi sen, že najdu lidi, kteří milují parfémy stejně jako já a dokážou o nich krásně psát.. a splnil se mi sen, že najdu parťačku, která se mnou stráví hodiny očucháváním a diskutováním a ještě ji to baví.. že eMí? :D
eM: Amen Ení!!!!!!! Nenapsala bych to líp - napsala bych to úplně stejně, fakt!!!!!! Takže Hermés Un Jardin Sur Le Nil - můj božský a moje božská Enka! Amen, pravím Vám. :-D 
Myslím že jsme ten tag zakončily úplně krásně! A tak šup šup, chceme znát Vaše voňavé tajnosti, neřesti, přání a koukejte prásknout, co komu závidíte....
Enka: jo!! Sem s tajnostma! :o)

A nominaci získávají: Liška z lesa, Martina Elegant, Romanka Snowglobe a všichni ostatní, kdo mají chuť a náladu! :-D

Budeme se těšit na Vaše odpovědi a komentáře.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate